Yoga voor Kinderen 

 

Yoga betekent verbinding: met je lichaam, met jezelf en met anderen. Het maakt je lichaam gezond en sterk. Door yoga kun je je zelfverzekerder voelen en het prikkelt de fantasie en de verbeeldingskracht. Aan het einde van de les kun je je lekker ontspannen. Kinderyoga is super leuk! 

 

 

Kinderyoga is een combinatie van spel, yoga en ontspanning, waarbij plezier voorop staat. Elke les is opgebouwd rondom een thema die is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. We gaan bijvoorbeeld op avontuur naar de jungle, maken een reis naar de maan of gaan naar het strand.

 

Tijdens de les komen verschillende onderdelen spelenderwijs aan de orde zoals de yogahoudingen, mantra's, ontspanning, ademhalingsoefeningen en een creatieve oefening. Kinderen worden krachtiger en soepeler van kinderyoga.

 

Ze leren zich bewuster te worden van hun lichaam en hun emoties. Het zelfvertrouwen van de kinderen neemt toe, ze worden weerbaarder en leren hun grenzen beter aan te geven. Kinderen worden rustiger en fitter van kinderyoga en ze leren opgebouwde spanning los te laten.

 

Yoga voor Kinderen is opgedeeld in 2 groepen

- 4 tot 7 jaar

- 8 tot 12 jaar