Mindfulness is leven met aandacht.

 

Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren,

minder stress ervaart, effectiever werkt en beter in je vel zit.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst: “Ik moet morgen even langs m’n moeder”, “Morgen moet dat rapport af”, “Straks ga ik schoonmaken, en daarna even die telefoontjes plegen”.

Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent. Mindfulness is genieten van het ‘nu’

 

Stel, je zit in de auto vanuit je werk. Straks moet je nog wat boodschappen doen, eten maken en afwassen. Vanavond moet je niet vergeten die mooie film op te nemen want je wilde nog even langs je vriendin. Dit is de normale manier van denken.

 

Maar wat als je met mindfulness leeft?

Dan luister je naar het gebrom van de auto, de klanken van de radio. Je voelt de warmte van de autokachel langs je gezicht en handen stromen.

Je ziet wat er gebeurt op de weg: de andere auto’s, de omgeving, de weg. Je bent je bewust van de hobbels in de weg, de weerstand van het pedaal en ga zo maar door.

 

Je bent je volledig in de beleving van het ‘nu’, dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer focus en betere prestaties.

 

 

Voordelen van mindfulness

Mindfulness werkt stress verlagend

Mindfulness maakt je productiever

Mindfulness werkt tijdsbesparend vanwege de grotere focus

Je geniet meer van het leven, je voelt je daardoor gelukkiger

Door mindfulness leer je in elke situatie iets ‘moois’ te herkennen

Mindfulness leert je de kleine dingen te zien en ervan te genieten

 

 

Mindfulness is ook: niet oordelen

Iedereen kan mindfulness aanleren. Het is wel belangrijk dat je ervoor openstaat. Er kleeft namelijk een lastig aspect aan vast: niet oordelen.

Wanneer je in mindfulness-stand bent is het belangrijk dat je alles waarneemt zoals het is, en er geen oordeel over probeert te vellen.  Uiteraard vergt dit oefening.

 

Mindfulness verweven in je dag

Wil je beter worden in het beoefenen van mindfulness in je dagelijks leven? Maak dan een afspraak in ons Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn.

Samen onderzoeken we manieren waarop je mindfulness kan verweven in je dag.  

 

Aan de hand van praktische oefeningen die je direct kunt gebruiken voor meer innerlijke rust en blijdschap leer je Mindfulness te zijn.

Fijn als toevoeging naast je meditaties. Nog fijner als mediteren je (nog) niet zo ligt.