Power Yoga

 

Yoga gives us a space and time

to journey to the simplicity of breath

and movement and connection

with ourselves

 

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Power Yoga les.

 

 

Door de mix van oefeningen binnen de Power Yoga, zijn alle Yogi bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren van de Yogi telkens op een andere manier gebruikt worden.

 

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

 

 

Hoe komt dit?

 

Spieren hebben een soort spiergeheugen. Wanneer je de spieren belast, onthouden de spieren als het ware de bewegingen die je gemaakt hebt en passen zich hier langzaam op aan.

 

Eigenlijk is het heel logisch, je lichaam past zich aan door de bewegingen die het veel maakt, en dus de manier waarop het vaak belast wordt.

 

Bij Power Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

 

 

Het resultaat zijn fittere, sterkere en lenigere spieren!

 

Power Yoga lessen, voor de sportieve Yogi

 

Power Yoga lessen zijn dus vooral geschikt voor de sportieve Yogi. In de lessen ligt de nadruk op de oefeningen in plaats van bijvoorbeeld de meditatie.

 

Omdat er in de lessen weinig tijd  wordt besteed aan de geestelijke- en spirituele kanten van de Yoga blijft er simpelweg meer tijd over voor de oefeningen. Power Yoga lessen zijn dan ook een stuk intensiever dan veel andere Yoga vormen.

 

 

De Voordelen van Power Yoga

 

Opbouw van kracht in de spieren.

Het uithoudingsvermogen wordt getraind.

Flexibiliteit en balans nemen toe.

Je krijgt er meer energie van.

Kleine pijntjes zoals rug en nekklachten verminderen.

Je valt er van af.

Na afloop voelt je lichaam gezond en ontspannen aan.