Lotus Yoga 

 

Meditation is not a Way of making your Mind quiet, 

It's a Way of Entering into the quiet

that's already There

 

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken van je mentale kracht en rust in je hoofd. In eerste instantie is deze Yoga ideaal voor diegenen die niet genoeg kunnen ontspannen bij 'gewone' Yoga en nog meer mentale rust opzoeken.

 

Wat is Lotus yoga en waar komt het vandaan?

 

De Lotus Yoga is een vorm van Yoga die speciaal ontwikkeld is door Guido Sienack voor Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn.

 

Uit zijn ervaring als holistisch therapeut weet Guido dat vele lichamelijke klachten een mentale of stressgerelateerde oorzaak kennen. Velen zoeken verschillende therapieën om mentale rust te vinden maar lopen steeds aan tegen het feit dat volledig ontspannen toch niet zo gemakkelijk lijkt.

 

In Lotus yoga worden Yoga posities gecombineerd met een vorm van mentale verwerkings therapie, klankschaalmeditatie en acupressuur om die mentale rust wel makkelijker te vinden. Tijdens deze Yoga les kan u echt helemaal ontspannen!

 

Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Lotus Yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo aangenaam en rustig doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam en geest.

 

De Voordelen van Lotus Yoga 

 

Yoga voor iedereen!

Iedereen heeft baat bij Lotus Yoga, een rustige meditatieve Yoga soort. Uitstekend voor beginners.

 

Ideaal wanneer je moeilijk mentale rust kan vinden

Wanneer je het gevoel hebt je hoofd niet te kunnen leegmaken, wanneer je stress ervaart of zelfs tegen een burn-out aanloopt, is deze Yoga vorm voor jou ideaal om te ontspannen.

 

Voorkomen en herstellen

Door Lotus Yoga voorkom of herstel je ook fysieke klachten die een mentale of stressgerelateerde oorzaak hebben.