Meditatie wandeling en (on)kruid in het Bos

 

 

Wandelmeditatie is met volle aandacht lopen. Wanneer je aandachtig loopt, kun je je actief voorstellen dat je met elke stap een frisse golf van vrede, creëert

 

Als je wandelt nodigt de natuur je uit om te glimlachen naar de vogels, naar de zon, naar de regen. Zeg ja tegen alles wat je tegen komt. Zeg ja tegen het leven. Als je op die manier je wandelingen in de natuur doet dan verandert er langzaam iets van binnen. Je ervaart een soort innerlijke vrede.

 

Zet drie stappen per inademing en 3 per uitademing (tenzij 2 of meer beter bij je past) en zeg van binnen ‘in, in, in, uit, uit, uit’.

Dit kun je afwisselen met ‘aarde, aarde, aarde’ of ‘ik ben er, ik ben er, ik ben er, of bijvoorbeeld dank, dank, dank’.  Kies de woorden die bij je passen.

Als er iets is onderweg waar je je aandacht aan wilt geven, de blauwe lucht, een mooie boom, sta dan gewoon even stil.

 

Heerlijk is ook dat je niets hoeft tijdens een wandeling. Zelfs niet te mediteren, noch te letten op je ademhaling, jouw emoties te omarmen, stappen te tellen of bewust waar te nemen. Als je een tijdje loopt gaat het vanzelf. Of niet. Als iets je flink dwars zit neem den de tijd.

 

Tijdens de meditatie wandeling staan we ook even stil bij de verschillende (on)kruiden en leer je welke veilige wilde eetbare planten in overvloed in de natuur groeien zodat je ze zelf – met respect voor plant en dier – in eigen tuin of voedselbos kunt herkennen, plukken en gebruiken.

 

Geniet van deze heerlijke wandeling namiddag!

 

Praktisch: 

Locatie: We starten aan Holistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Beveren - Leie (Waregem) en gaan van daaruit verder naar De Zavelput

Wanneer: vrijdag 5 augustus 2022 

Duurtijd: 14u-18u

Tarief: 20€ incl. verzekering 

 

Een gezond drankje en een kleine versnapering zijn voorzien. 

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

 

Je zoon of dochter inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 

 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je tiener kan aanwezig zijn, reserveer dan liever lastminute inplaats van dat je lastminute afzegt. De activiteiten voor tieners hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op de komst van je tiener indien je een reservering hebt gemaakt. De reservatie is pas in orde na betaling.