Meditatie voor kinderen van 6 tot 12 jaar

 

Tijdens dit zen moment leren kinderen op plezierige wijze ontspannen en in contact te komen met hun gevoel, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Ook wordt een positief zelfbeeld ontwikkeld.

 

Kinderen leren spelenderwijs mediteren. Er worden visualisatieoefeningen gedaan, waarbij ademhalingstechnieken en bewegingen worden gebruikt. Door middel van de fantasie en het inlevingsvermogen van de kinderen komen zij in contact met hun lichaam, hun gevoel en hun emoties. Door de inzichten, die zij krijgen, kunnen zij zelf hun emoties begrijpen en op een positieve wijze vorm gaan geven.

 

Dit zen moment helpt kinderen om in hun eigen kracht te staan en zichzelf weerbaar te maken. Het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn wordt vergroot, waardoor kinderen minder ontvankelijk worden voor invloeden van buitenaf. Ze leren omgaan met hun emoties en het uiten hiervan; wat ook invloed heeft op hun gedrag. Daarnaast zal door meditatie het  concentratievermogen toenemen.

 

En heeft het een positieve bijdrage op de creativiteit en de sociale vaardigheden van een kind. De kinderen leren spanning herkennen, loslaten en zo de ontspanning te vinden. En dat alles met veel plezier.

 

De meditatie momenten worden in kleine groepen gegeven zodat voor ieder kind voldoende tijd en  aandacht is. 

 

De meditatie momenten staan in het teken van:  Wie ben ik?;  Wat wil ik?; Wat kan ik? en Hoe doe ik dat?


Door de opbouw van de meditatie wordt dit voor de kinderen op een plezierige wijze bespreekbaar gemaakt. Een meditatie moment start met muziek, bewegingsoefeningen om te ontladen. Daarna volgt een geleide meditatie waar visualisaties een belangrijke rol spelen. Hierbij worden affirmaties en het positief denken of omdenken gebruikt. Door in de meditatie de eigen fantasie van de kinderen aan te spreken, komen ze dichter bij hun lichaam en gevoel. 

 

Daarna worden de ervaringen en gevoelens in een ontspannen sfeer met elkaar besproken. Vervolgens gaat dit veranderproces bij het maken van een tekening onbewust door. De meditatie momenten eindigen met het trekken van een inzichtskaart en het voor ieder kind bespreken van de spreuk (inzicht) die het geeft.

 

Deze meditatie momenten worden aangeraden bij kinderen die

  • niet lekker in hun vel zitten
  • veel piekeren
  • weinig zelfvertrouwen hebben
  • concentratieproblemen hebben
  • rusteloos zijn
  • boos of agressief gedrag vertonen
  • Zowel gevoelige (HSP) en hyperactieve kinderen (ADHD) hebben baat bij de meditatie momenten.

 

Praktisch: 

LocatieHolistisch Centrum Spiritueel Bewustzijn, Paanderstraat 80, 8791 Beveren - Leie (Waregem)

Wanneer: woensdag 6 juli 2022 

Duurtijd: 14u-18u

Tarief: 20€ incl. verzekering 

 

Een gezond drankje en een kleine versnapering zijn voorzien. 

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur

 

Je kind inschrijven? Gelieve onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt een bevestingsmail om uw reservatie te vervolledigen.

 

 

Let op: een plek reserveren is verantwoordelijkheid nemen. Als je niet zeker weet of je kind kan aanwezig zijn, reserveer dan liever lastminute inplaats van dat je lastminute afzegt. De activiteiten voor kinderen hebben beperkt plek, dus vol=vol en we rekenen op de komst van je kind indien je een reservering hebt gemaakt. De reservatie is pas in orde na betaling.