De kracht van Versteend Hout

 

Spiritueel

Versteend hout kan bij alle chakra's, maar vooral bij de aardse chakra's: basis, heiligbeen en zonnevlecht. De donker uitgevallen stenen lijken meer op het emotionele te werken, de lichter gekleurde exemplaren werken meer op het fysieke niveau.

 

Versteend hout helpt je verbonden te voelen met moeder Aarde, je leefomgeving en je afkomst. Het geeft een troostend en geruststellend gevoel: wat er ook gebeurd is of nog staat te gebeuren, het is goed. Je bent nu en hier, daar waar je moet zijn.

 

Mensen die zich vervreemd voelen van de wereld, kunnen zich met versteend hout (weer) welkom en geborgen voelen.

Versteend hout verbindt je met je Hoger Zelf en helpt je jezelf te zien zoals je bent, met je goede en minder goede kanten. Het helpt je om je fouten te onderkennen en accepteren.

 

Mentaal

Versteend hout stimuleert de fantasie en de creativiteit. Het helpt om ideeën vorm te geven en te laten groeien. Het helpt om een doel te stellen en de weg ernaartoe in kleine - haalbare - stapjes te vertalen.

 

Het helpt om situaties beter te kunnen relativeren, waardoor lasten lichter te dragen zijn.

 

Versteend hout kalmeert, zet je met beide benen op de grond. Het helpt je om goed geaard te blijven.

Versteend hout geeft focus en concentratie. Helpt tegen dwanggedachten en malen. Heb je de neiging om van alles te beginnen en weinig afmaken, dan helpt het dragen van versteend hout.Emotioneel

Versteend hout geeft rust in het hoofd. Het is daardoor een goede steen voor mensen die vaak overdreven reageren.

Het laat je meer genieten van de kleine, simpele dingen in het leven. Het geeft een gevoel van welbehagen en welbevinden, los van materieel bezit.

In hectische en moeilijke situaties helpt versteend hout je de tijd te nemen om de situatie te overzien en te beoordelen.

Mensen die worstelen met een verslaving hebben baat bij het dragen van een hanger van versteend hout.Fysiek

Als silicaat versterkt versteend hout huid, haar, nagels, en ook alle slijmvliezen, vooral van de keel. Daardoor is het goed voor je stem, en voorkomt schorheid.

Versteend hout kalmeert de slijmvliezen van maag en darmen, en stimuleert tegelijkertijd de stofwisseling. Helpt bij de vertering van zware kost. Kan zo ook helpen bij overgewicht.

 

Versteend hout versterkt hart en vaten. De bekleding van aders en slagaders wordt gereinigd, wat goed is tegen aderverkalking. Ook bloedstolsels in de vaten worden opgeruimd. Dit vermindert de kans op trombose. Leg hiervoor regelmatig plakjes versteend hout op de plaatsen waar grote aders en slagaders lopen: net onder de oren, onder het sleutelbeen, in de liezen, aan de binnenkant van de ellenbogen. Dit helpt ook bij spataders.

 

Versteend hout heeft een uitgesproken effect op het beendergestel en de gewrichten. Het bevordert de balans tussen de natuurlijke botopbouw en botafbraak. Daardoor het beschermt tegen botverweking en osteoporose. Ook bij gewrichtsklachten zoals ontstekingen, artritis en artrose kan versteend hout helpen. Prima steen bij rugklachten door overbelasting.

 

Versteend hout ondersteunt een regelmatige en natuurlijke (buik)ademhaling.

Een goede steen tegen allergieën en astma.