De kracht van Rhyoliet of Ogen Jaspis

Spiritueel

Rhyoliet helpt je inzicht te verkrijgen, als je daarom vraagt. De steen helpt te kijken naar de patronen in je huidige, maar ook vorige levens. Rhyoliet helpt je de bron van problemen te herkennen en aan te pakken. Rhyoliet versterkt lichaam, ziel en geest, en zorgt ervoor dat deze goed aan elkaar verbonden zijn. Mensen die het gevoel hebben niet goed in hun lichaam te zitten, kunnen baat hebben bij een rhyoliet in hun broekzak. Rhyoliet helpt bij het helen van traumata uit vorige levens, en zorgt ervoor dat dit karma nu opgelost wordt.

 

Mentaal

Rhyoliet maakt positief en helpt je moedig en positief door te gaan, wat er ook gebeurt. Rhyoliet geeft je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je respecteert jezelf, inclusief je mindere kanten.

 

Mentaal

Rhyoliet zorgt voor een stevige verankering in Moeder Aarde, zodat je goed geaard bent. Snelwisselende emoties komen meer in balans door het dragen van een rhyoliet. Het is ook een prettige steen bij liefdesverdriet en bij rouwverwerking. In woelige situaties helpt deze steen het hoofd koel en het hart rustig te houden.

 

Fysiek

Rhyoliet heeft een sterk beschermende werking. Langdurig dragen van een rhyoliet trommelsteen in de broekzak geeft energie en kracht. Dit maakt rhyoliet een zeer geschikte steen voor iedereen die last heeft van vermoeidheid, uitputting en MS. Rhyoliet versterkt en beschermt alle organen, zoals maag, lever, blaas, nieren.
Rhyoliet heeft een sterk effect op het vegetatief zenuwstelsel, dat autonome, onbewuste lichaamsfuncties bestuurt. De steen harmoniseert, versterkt en heelt onder meer de spijsvertering, de bloedsomloop, de uitscheiding van hormonen.

 

De opname van vitamines en mineralen wordt beter met rhyoliet. Vooral de opname van vitamine B wordt versterkt. De aanwezigheid van sporen aluminium maakt rhyoliet een steen die de werking van hersenen, zenuwen en zenuwoverdracht versterkt. Rhyoliet heelt zenuwontstekingen (neuritis) en heeft een gunstige invloed op de ziekte van Parkinson en MS. Rhyoliet verlicht en heelt oorsuizen, oorpiepen en andere gehoorklachten, zoals gehoorschade door harde geluiden bij een popconcert. Rhyoliet heelt en versoepelt de wanden van de aderen en slagaderen. Goede steen tegen aderverkalking.

 

Rhyoliet harmoniseert het totale hormoonstelsel. De steen heelt hormoongerelateerde klachten, zoals een versnelde of te trage stofwisseling, menstruatieklachten, overgangsklachten, suikerziekte.
Als silicaathoudend gesteente heeft rhyoliet een positief effect op huidaandoeningen, zoals uitslag, pukkeltjes, acne en infecties. Rhyoliet kan nierstenen en blaasstenen voorkomen, en bestaande nier- en blaasstenen oplossen.

 

Rhyoliet hoort bij alle chakra's